Școala tehnică

Școala Tehnică Holcim de la fabrica de ciment Aleșd este un program educațional creat special pentru a pregăti 20 de tineri spre a păși în industria de construcții.

Visezi la o carieră în construcții?

Școala Tehnică Holcim de la fabrica de ciment Aleșd este un program educațional creat special pentru a pregăti 20 de tineri spre a păși în industria de construcții. Programul, cu o durată de școlarizare de 2 ani este certificat de către Ministerele Muncii și al Educației. La sfârșitul anilor de studiu, absolvenții au oportunitatea de a fi angajați la fabricile de ciment Holcim Aleșd și Câmpulung Mușcel, fabricile Somaco Teiuș și Timișoara și la stațiile de betoane Holcim.

Cine poate participa în cadrul programului educațional?

20 de tineri ambițioși, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, absolvenți de liceu cu profil tehnic sau real din Aleșd, Arad, Aiud, Carei, Câmpulung Muscel, Oradea, Satu Mare, Teiuș, Timișoara și Turda.

Ce oferim?

 • Diplomă cu calificarea de tehnician în industria cimentului
 • Școlarizare gratuită pe durata a 2 ani
 • Burse de merit pentru elevii cu performanțe deosebite
 • Cazare, masă, transport, echipament de protecție și toate materialele necesare studiului.

Ce spun absolvenții noștri?

echipa

Dragoș Arsene

"Pentru mine acești doi ani de școală au fost o redescoperire, o sursă de motivație pentru ceea ce vreau de la viață".

echipa

Eduard Achimescu

"Ai ocazia să înveți o meserie de la niște oameni extraordinari și foarte bine pregătiți".

echipa

Loredana Bodiuț

"Locul în care am avut ocazia să mă formez profesional și să aplic cunoștințele învățate în practică".

Ce vei învăța?

Participanții urmează cursuri teoretice și practice oferite de specialiști din cadrul Holcim și Somaco, în colaborare cu profesori de la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd.

Modulele teoretice și practice includ cursuri precum:

 • Procesul și tehnologia de fabricare a cimentului
 • Mentenanță mecanică, preventivă, electrică
 • Calitate
 • Tehnologia prefabricatelor
 • SSM și mediu
 • Matematică
 • Fizică
 • Chimie
 • Limbi străine (engleză, germană)
 • IT

Vei avea oportunitatea de a învăța de la specialiști în industria construcțiilor din locațiile Holcim și Somaco.

Începe Școala Tehnică Holcim 2021

6 octombrie 2021

Deschiderea Școlii Tehnice Holcim din Aleșd reprezintă o investiție importantă pentru viitor și un exemplu minunat de proiect public-privat în educație care servește drept model pentru multe alte industrii din țară. Nu în ultimul rând, acest proiect reprezintă o garanție a unui viitor de succes pentru industria construcțiilor. Cu oameni bine pregătiți, contribuim la un viitor de succes”, a declarat Excelența Sa, ambasadorul Confederației Elvețiene în România, domnul Arthur Mattli, prezent la evenimentul de deschidere.

Începe Școala Tehnică Holcim 2021

6 octombrie 2021

În condițiile în care majoritatea absolvenților de liceu se îndreaptă către facultăți sau își doresc să plece în străinătate, a fost cu adevărat o provocare sa găsim tineri interesați de domenii tehnice. Însă, ceea ce am reușit să facem a fost să le punem în perspectivă beneficiul major al unui astfel de program, anume că le va asigura o trecere mai lină în câmpul muncii și că vor avea un loc de muncă asigurat. Considerăm că este foarte important ca mediul privat, indiferent de industrie, să se implice activ în formarea următoarelor generații, dacă ne dorim profesioniști cu adevărat pregătiți, mai ales într-un sector atât de dinamic precum cel al construcțiilor” a adăugat Florina Rusneac.